Roam like Home

29 mei 2017

De nieuwe roamingwet treedt vanaf 15 juni aanstaande in werking. Helemaal grenzeloos en zonder regels is het niet.

Roam like Home

Roam like Home betekent dat je vanaf 15 juni 2017 belt, sms't en internet binnen Europa voor het thuistarief. Nu de vakantieperiode voor de deur staat, komt deze roamingwet net op tijd. We kunnen het ons zo voorstellen dat dit jouw bezoek aan het buitenland nog prettiger maakt.

Geen extra handelingen en/of kosten meer. Je kan jouw smartphone nu hetzelfde gebruiken als in Nederland. Ook Noorwegen, IJsland en Liechtenstein gaan de regels overnemen. Voor alle overige landen ter wereld gelden de nieuwe regels niet.

Toch zitten er een aantal kleine haken en ogen aan deze nieuwe regelgeving. Heb je een abonnement met onbeperkt internet, dan is deze niet onbeperkt in het buitenland. Providers mogen om misbruik te voorkomen, hiervoor specifieke regels opstellen. Ook is bellen naar een buitenlandsnummer met jouw Nederlandse abonnement, niet altijd vanzelfsprekend inbegrepen. Bellen vanuit het buitenland naar Nederlandse nummers weer wel.

Zowel Noorwegen, IJsland en Liechtenstein doen mee in deze Roam Like Home wijziging, maar wat doen providers met Zwitserland, en de aankomende Brexit? Kleine excessen, maar belangrijk genoeg om dit niet aan de aandacht te laten ontsnappen.

Gebruik je juist meer of minder internet tijdens verblijf in het buitenland? Er zijn gebruikers die door deze verandering volop gaan profiteren van deze nieuwe mogelijkheid maar let op. Wist je dat jouw gedrag afwijkt van het "normale" gedrag wanneer je reist naar het buitenland? Misschien lig je tijdens een vakantie aan het zwembad meer te "facebooken" terwijl je dat thuis weinig doet vanuit jouw bundel. Of misschien gebruik je reis apps, die je thuis nooit gebruikt en/of deel je nu meer video's omdat je jouw reis wilt delen met vrienden en collega's. Let er dus op, dat je niet meteen je hele bundel op maakt want eenmaal thuis staat de teller pas weer aan het begin van de nieuwe bundelperiode op 0.

De afgelopen maanden zijn alle "denkwerkers" van Braintel getraind om jou te voorzien van feitelijke informatie over jouw zakelijke abonnement. Ben je benieuwd of er specifieke regels of extra voordelen van toepassing zijn, neem dan contact met ons op.  "Think ahead";-)

Marcel van der Neut

Marcel van der Neut


Is inmiddels 15 jaar ondernemer in de telecombranche en heeft zich afgelopen jaren gespecialiseerd op de techniek achter IP telefonie. Doordat hij zelf ondernemer is spreekt hij dezelfde taal.

14 nov 2017
Het klantverhaal van Burg Installatietechniek

Het klantverhaal van Burg Installatietechniek

Ontdek wat een totaal telefonieoplossing oplevert!

- Marcel van der Neut

27 feb 2017
IJzersterke verbinding voor Hollandia Fastners & Forgings

IJzersterke verbinding voor Hollandia Fastners & Forgings

Vast-Mobiel Integratie zorgt voor optimale dekking in staalfabriek en voorkomt hoge investeringskosten

- Wouter van Eerdenburg

23 sep 2016
Zelfs bellen is nu een beleving bij de Frietboutique!

Zelfs bellen is nu een beleving bij de Frietboutique!

Door de overstap naar Telfort hosted telefonie hebben we nu ook het allerleukste keuzemenu ooit. Zo krijgen niet alleen klanten in de winkel maar ook bellers de beste service '

- Marie-José van Laere