Beauty & Brains: Veiligheid achter jouw schermen. Zakelijk, Persoonlijk & Digitaal

28 mrt 2017

Voor wie zet jij jouw voordeur wagenwijd open en wie laat je persoonlijk en digitaal binnen? Op dinsdag 28 maart organiseerden we opnieuw Beauty & Brains. Dit keer over het actuele onderwerp privacy.

Beauty & Brains: Veiligheid achter jouw schermen. Zakelijk, Persoonlijk & Digitaal

Landgoed & Golfbaan Tespelduyn heeft letterlijk haar deuren wagenwijd open gezet voor Braintel en haar vrouwelijke relaties. Deze ochtend stond in het teken van veiligheid achter de schermen van de aanwezige zakenvrouwen.

Iedereen heeft tegenwoordig een Smartphone, maakt gebruik van (openbare) WiFi en is actief op social media. Hoe om te gaan met de privacy van jouw bedrijfsgegevens, de gevaren van een openbaar profiel op sociale media of onbewust derden toegang geven tot jouw profiel. De functies zijn voor de gebruiker vaak belangrijker dan de impact en gevolgen die het kan hebben. We maakte onze gasten hierop attend doormiddel van praktijk situaties en slimme doordenkers. Conclusie: Alertheid, het voeren van gedegen beleid en het bewust zijn van gevaren in deze digitale samenleving is onvermijdelijk.

Met ingang van 25 mei 2018 geldt de algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Er is dan nog maar één privacywet in de hele EU. Nadine van der Slot van RWV Advocaten maakte ons allen bewust van deze nieuwe regelgeving d.m.v. het "spijker op zijn kop" spel. Een quiz met vragen over onderwerpen die ons letterlijk aan het denken zette. Deze werden vaak direct aan tafel vertaald naar praktijk situaties op de werkvloer.

Astrid Koelewijn is Lifecoach voor vrouwelijke ondernemers, zij liet ons ervaren hoe het voelt om bewust om te gaan met grenzen stellen. Hoe ver wil je persoonlijk de deur openzetten, Tot hoe ver kan een vreemde bij je in de buurt komen en met welke kracht zeg jij nee. Astrid daagde ons uit om verder na te denken en te voelen dan dat we gewend zijn.

Wij kijken terug op een succesvolle ochtend waarin we niet alleen kennis hebben kunnen delen, maar ook onze vrouwelijke relaties hebben weten te inspireren op deze laagdrempelige manier.

Digitale privacy, door Marie-Jose van Laere (Braintel)

Het "spijker op zijn kop"spel, door Nadine van der Slot (RWV Advocaten)

Grenzen stellen, door Astrid Koelewijn (lifecoach.nl)

%MCEPASTEBIN%
Marie-José van Laere

Marie-José van Laere


Ze maakt complexe zaken begrijpelijk voor haar opdrachtgevers, en onderhandelt met onze partners namens opdrachtgevers.

14 nov 2017
Het klantverhaal van Burg Installatietechniek

Het klantverhaal van Burg Installatietechniek

Ontdek wat een totaal telefonieoplossing oplevert!

- Marcel van der Neut

27 feb 2017
IJzersterke verbinding voor Hollandia Fastners & Forgings

IJzersterke verbinding voor Hollandia Fastners & Forgings

Vast-Mobiel Integratie zorgt voor optimale dekking in staalfabriek en voorkomt hoge investeringskosten

- Wouter van Eerdenburg

23 sep 2016
Zelfs bellen is nu een beleving bij de Frietboutique!

Zelfs bellen is nu een beleving bij de Frietboutique!

Door de overstap naar Telfort hosted telefonie hebben we nu ook het allerleukste keuzemenu ooit. Zo krijgen niet alleen klanten in de winkel maar ook bellers de beste service '

- Marie-José van Laere